Vrouwen contact

Visje eten ...

Visje eten op Lauwersoog. Als je lid bent van Vrouwencontact Kollumerzwaag ga je de laatste keer van het seizoen dàt dus doen! Aan uitjes trouwens geen gebrek: bij de vis niet en bij Vrouwencontact niet. De allereerste keer van een nieuw seizoen gaan al die vrouwen gezellig bootjevaren. Meestal van Eernewoude naar Sneek met een lekkere maaltijd aan boord.

Zo tegen Kerst gaan ze met elkaar naar het Tuincentrum in De Westereen, gewapend met oranjekoek en bonbons voor bij de gratis koffie in de gezellige koffiehoek. Toevallig aanwezige andere koffiedrinkers delen dan meestal mee in de gebaksvreugde, want er blijft altijd wel wat over.

Interessante activiteiten

Staan er dan alleen maar uitstapjes op het twee wekelijkse programma op woensdagmiddag? Natuurlijk niet! Er komen uitermate interessante onderwerpen aan bod tijdens de andere bijeenkomsten. Dit jaar waren dat: Een lezing over Terminale zorg, de Voedselbank en Uitvaartzorg. Beetje zware kost, maar er werden ook luchtiger activiteiten aangeboden.  Wat te denken van een High Tea, een spelmiddag of een middagje bloemschikken o.l.v. onze meesterbloemschikster Geertje de Vries met als assistente Cobie de Jager? Na afloop met een prachtig bloemstuk naar huis gaan geeft veel voldoening. Sinterklaas wordt ook altijd uitbundig gevierd, compleet met gedichten bij de pakjes. En na de jaarvergadering is het steevast: Bingo!

Vieringen

Dan zijn er vanzelfsprekend de Kerstviering en de Paaswijding en natuurlijk de Baptisten Wereldvrouwen gebedsdag, waarop in de eerste week van november over de hele wereld voor elkaar gebeden wordt en die de belangrijkste schakel vormt tussen de lokale afdelingen en het Europese Baptisten Vrouwen Bestuur en het Wereld Baptisten Vrouwen Bestuur. Niet in het minst door het steunen van Baptisten projecten die zij voordragen.

Een gedichtenmiddag is ook prachtig om mee te maken: Het leidt tot warme gesprekken. Evenals onze Nieuwjaarsbijeenkomst. Ook daar komen de verhalen los.

Geloofsverdieping

En op elke bijeenkomst wordt er uiteraard een inleiding verzorgd als geloofsverdieping en heel belangrijk: er wordt voor elkaar en voor de gemeente gebeden. En natuurlijk wordt er gezongen!

Al met al inspirerende bijeenkomsten, waarbij het onderlinge contact enorm gewaardeerd wordt en tijdens de zomermaanden maar node gemist wordt. Want bij Vrouwencontact maak je echt contact!

Ook zin gekregen in al die mooie, verdiepende en leuke middagen? Het begint ieder jaar in september. Met bootjevaren. Tenslotte hebben we als Baptisten immers iets met water en vissen ….