mannen contact

De mannenbroeders van de Thuishaven kijken soms met enige jaloezie naar de vrouwen, die zulke leuke uitstapjes maken met elkaar. Soms mogen de mannen mee bijvoorbeeld naar Lauwersoog om een visje te eten. Maar toch ontstond het idee om ook als mannen van tijd tot tijd eens leuk op stap te gaan.

Natuurlijk is dit voor de ontspanning, maar je leert elkaar ook goed kennen en je hebt goede gesprekken met elkaar. Het laatste uitstapje was naar … de gevangenis! De Blokhuispoort in Leeuwarden.

Met een mooie groep van zestien deelnemers marcheerden ze door de straten van Leeuwarden op weg naar het gevang.

Daar aangekomen werd in het restaurant eerst genoten van een bakje koffie met wat lekkers erbij (zo zullen de gevangenen wel niet onthaald zijn …) en gaf een gepensioneerde cipier een lezing over de geschiedenis van de Blokhuispoort. 

Daarna volgde een rondleiding door het complex, waarbij natuurlijk de cellen bezocht werden waar de mannen van de ondergrondse gevangen zaten in de oorlog. Zij werden op spectaculaire wijze bevrijd, zoals te zien is in de film “De Overval”.

De gepensioneerde cipier vertelde allerlei belevenissen uit de tijd dat hij gevangenbewaarder was. Aan het eind van de rondleiding werd er nog even een groepsfoto gemaakt, in de cel waar allerlei beroemde en beruchte in- en uitbrekers vastgezeten hadden.